Openingstijden

Ma-di: gesloten
Woe t/m za: 11.00 – 17.00u
Zo: gesloten

Contactgegevens

Klimmenderstraat 16
6343 AC Klimmen

045-4055618
06-25035928
[email protected]

KVK: 14090155
BTWnr: NL001815107B74
IBAN: NL70 RABO 0130 2858 97 BIC:RABONL2U

Volg ons
Image Alt

Van klei tot kop

Van klei tot kop – het proces van Bunzlau

Van klei tot kop

Vraagt u zich wel eens af waar die mooie blauw/witte mokken vandaan komen? Wat er zo bijzonder is aan Bunzlau Castle?Wij leiden u graag rond! De gehele productie van het servies, van klei tot kop, vindt plaats in het zuiden van Polen. Van de maar liefst 376 werknemers is tachtig procent vrouw. Het merendeel van hen werkt op de afdeling Decoratie. Het voorgebakken aardewerk- dit heet biscuit- wordt met sponsjes en met penselen prachtig gedecoreerd. Glazuur zorgt voor de welbekende, duurzame glans op het servies. Bunzlau castle servies mag met recht “handgemaakt’ worden genoemd: slechts enkele machine`s, waaronder een mengmachine en de oven worden dagelijks gebruikt voor de productie van het “kale” aardewerk. Borden en schalenworden nog op een echte pottenbakkerstafel gevormd en verder bewerkt. Nadat het servies is gedecoreerd, geglazuurd, en afgebakken, wordt het gereed gemaakt voor verzending. Een van de laatste stappen voordat het in de winkel en uiteindelijk in uw keukenkast belandt!

Ontwerpers en kunstenaars die zijn opgeleid aan de Acedemie voor de Fijne Kunst bepalen het gezicht van Bunzlau castle. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de motieven die op het aardewerk aangebracht worden.

Het gedecoreerde servies wordt na het glazuren nogmaals gebakken bij een constante temperatuur van 1300 graden celcius.Door het aardewerk 2 keer te bakken wordt het sterker en is het geschikt voor de oven, magnetron en vaatwasser.

In onze winkel vindt u het grootste  assortiment van het Poolse Bunzlau Castle servies.
Onze winkel ligt in het landelijke Klimmen Zuid-Limburg
Wat wij niet op voorraad hebben kunnen wij speciaal voor u laten maken….Wij zijn niet de grootste winkel maar hebben wel de meeste keuze van het originele Bunzlau Castle servies in heel zuid- Limburg…

LET OP! Geen 2de 3de 4de of zelfs 5de keus van Bunzlau maar het echte origenele van  BUNZLAU CASTLE (dat is een groot verschil).