Recept Frittata met daslook en gekarameliseerde rode ui
Paas workshop maart 2024
Frittata met daslook en gekarameliseerde rode ui
Bruchette met daslookpesto
Benodigdheden Fritatta
- 1 zacht kokende aardappel;
- 2 grote handen vol gewassen en grof gesneden daslook;
- Scheutje melk;
- 3 eieren;
- Olijfolie;
- Peper en zout.
- Recept voor een kleine frittata van 20 cm
Schil de aardappel en kook deze ongeveer 10 minuten totdat deze beetgaar is.Laat hem nu afkoelen en hak hem daarna grof. Fruit de aardappel nu even aan in een koekenpan met ruim olijfolie. Meng ondertussen in een kom de eieren, scheutje melk, peper en zout. Voeg de daslook bij de aardappels en bak deze even mee totdat deze enigszins is geslonken. Voeg de aardappels met daslook bij het ei mengsel en roer dit kort even door. Verdeel het mengsel nu in de droge koekenpan en laat dit rustig op laag vuur garen. Draai de Frittata één keer om zodat beide kanten licht gekleurd zijn. Rode ui in ringen snijden en langzaam garen in olijfolie zodat ze niet bakken. Daarna afblussen met Balsamico en laten inkoken.
Benodigdheden Daslook pesto
- Ruime pan vol gewassen en gesneden daslook;
- Walnoten; olijfolie;
- Parmezaan;
- Zout en peper
Ik maak dit recept altijd met een keukenmachine, maar een staafmixer werkt ook prima. Hak eerst de walnoten (of andere noten) fijn in de keukenmachine en voeg vervolgens de daslook toe, tussentijds kun je al een flinke scheut olijfolie toevoegen zodat de daslook beter mengt. Voeg nu ook de Parmezaan toe. Zodra alle daslook is toegevoegd, giet je er telkens een scheut olijfolie bij totdat er een mooie pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Lekker om allerlei gerechten mee te maken, of op een lekker stuk brood en even in de oven. Heerlijke eenvoudige Bruschetta.
Smakelijk
Monique en Jarka